Belgisch probleem niet in Nederland: “Rechter vond het leuk en aardig

Belgisch probleem niet in Nederland: “Rechter vond het leuk en aardig"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 11:48za 11-07-2020 om 11:48

Spelen we straks met 16, 18 of 20 ploegen in de Jupiler Pro League? Niemand kent het antwoord. In Nederland werd de competitie ook eerder stopgezet door de coronacrisis, maar daar is de competitieformule voor het seizoen 2020 – 2021 gewoon heel duidelijk.

In tegenstelling tot in ons land werd er geen kampioen aangeduid. Ajax kreeg wel het beste Champions League-ticket van Nederland. Onderin zakte er niemand. Dat was vooral balen voor Cambuur en De Graafschap, die niet konden promoveren. In Nederland komen gewoon volgend seizoen dezelfde achttien teams uit in de Eredivisie, die ook in 2019 – 2020 op het hoogste niveau speelden.

Net zoals in ons land stapten er ploegen naar de rechtbank, maar Cambuur en De Graafschap vingen bot.  "In ons reglement staat dat bij overmacht het bestuur betaald voetbal van de KNVB mag beslissen", vertelt AD-journalist Sjoerd Mossou bij Sporza. "En eigenlijk heeft de rechter gezegd: 'Het is leuk en aardig wat jullie vinden, maar het is heel duidelijk. De KNVB mocht dit beslissen.'"

In Nederland speelt er momenteel wel nog één zaak. AZ, dat met evenveel punten eindigde als Ajax, vindt recht te hebben op het beste Champions League-ticket van Nederland. "Dat is een heel merkwaardige zaak. AZ was een van de clubs die de competitie zo vroeg wou stopzetten en sturen ze na weken een brief naar de UEFA. Dat wordt hier als een kansloze zaak gezien en het heeft AZ veel negatieve publiciteit bezorgd. Maar verder is alles hier rustig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws