Saelemaekers breekt door in Italië: Bij Anderlecht zat ik nog in de tribune

Saelemaekers breekt door in Italië: "Bij Anderlecht zat ik nog in de tribune"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 10:30za 11-07-2020 om 10:30

Alexis Saelemaekers geniet van het leven in Italië. Pas een definitieve transfer naar AC Milan vastgelegd en de laatste weken ook een basispion bij de Italiaanse club. Er waren nochtans heel wat twijfels.

Bij Anderlecht en onder Vincent Kompany kende Saelemaekers geen al te beste periode. De flankspeler kreeg steeds minder kansen. Bij AC Milan ligt dat helemaal anders. "Negen maanden geleden zat ik bij Anderlecht nog in de tribune", merkt Saelemaekers op bij Het Nieuwsblad.

"Mijn verhaal bewijst dat je nooit mag opgeven. Ook bij Milan waren er twijfels toen ik tekende. Sommigen geloofden niet dat mijn aankoopoptie zou worden gelicht, maar het gebeurde toch. Het was een goeie zet om naar Italië te komen", zegt Saelemaekers.

Hij heeft naar verluidt ook al heel wat bijgeleerd. "Om te evolueren als voetballer, vooral wat spelinzicht betreft. Bij Anderlecht had ik op tactisch vlak nog veel lacunes. Terwijl ik nu zelfs begin te houden van verdedigen. Ze schaven hier zo hard aan mijn positiespel dat ik nooit voor niets loop", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had je dit verwacht van Saelemaekers?

(241 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws