De Vlieger over chaos in Belgisch voetbal: Het wordt stilaan beetje lachwekkend

De Vlieger over chaos in Belgisch voetbal: "Het wordt stilaan beetje lachwekkend"

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 21:15do 09-07-2020 om 21:15

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 21:35do 09-07-2020 om 21:35

De onzekerheid in het Belgische voetbal blijft duren nadat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de degradatie van Waasland-Beveren ongeldig verklaarde. Ook bij onze noorderburen is de 'Belgische chaos' een item. In Nederland was er even onduidelijkheid over de afhandeling van de competitie, maar niet van dezelfde proportie. Geert De Vlieger mocht bij Fox Sports een woordje uitleg.

"Als het aankomt op een zootje maken, zijn wij zeker koploper", vertelde de analist. "We zijn drie, vier maanden na de lockdown, na het stopzetten van de competitie. We moeten eigenlijk weer helemaal opnieuw beginnen. Het voorstel (zestien ploegen in 1A, red.) werd van de tafel geveegd. Het leek al op een moeilijk verhaal, maar de puzzel die er nu ligt...Ik zou er niet aan willen beginnen."

Het Belgische voetbal maakt opnieuw geen goede beurt. "Als je ernaar zit te kijken, wordt het stilaan een beetje lachwekkend", vervolgde de Vlieger. "We hebben als eerste land in Europa en in de wereld beslist om te stoppen met de competitie. Dan hoop je op een snelle en solidaire reactie van iedereen om verder te kunnen. Maar zoals het er vandaag voorstaat, zijn de eilandjes alleen maar groter geworden."

"Een oplossing is totaal nog niet in zicht. Dat is het grootste probleem natuurlijk. Welke beslissing je nu neemt, je voelt dat er altijd een rechtzaak gaat aankomen. De competitie zou moeten beginnen op 7 augustus, maar de eerstvolgende Algemende Vergadering (van de Pro League, red.) kan er pas komen binnen dit en veertien dagen. Ik ben benieuwd", besloot De Vlieger.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws