UPDATE: Pro League reageert na beslissing van BAS

UPDATE: Pro League reageert na beslissing van BAS

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 19:29wo 08-07-2020 om 19:29

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 20:31wo 08-07-2020 om 20:31

Het Belgisch voetbal krijgt opnieuw een flinke bom te verwerken. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft Waasland-Beveren namelijk gelijk gegeven na de klacht over de Algemene Vergadering van de Pro League.

Tijdens die vergadering werd beslist dat volgend seizoen met zestien ploegen gespeeld zou worden. Ook werd Club Brugge tot kampioen uitgeroepen en moest Waasland-Beveren degraderen. Dit terwijl het seizoen 2019/2020 eigenlijk nog niet afgewerkt was.

Door de beslissing van het BAS is de vergadering dus ook niet rechtsgeldig. Concreet betekent dat dat er een nieuwe vergadering gepland moet worden, waar ook een nieuw akkoord bereikt moet worden over vorig en volgend seizoen. De grote vraag is echter of er tijdens die nieuwe vergadering nog een meerderheid gevonden zal worden. Zo kan het seizoen uiteindelijk toch nog helemaal anders aflopen en kan komend seizoen er ook compleet anders gaan uitzien. Wanneer die nieuwe vergadering zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Waasland-Beveren heeft daardoor de allerlaatste strohalm gegrepen om toch nog in Eerste Klasse A te kunnen blijven. Voor de Pro League is het een bijzonder pijnlijke zaak, op de dag dat de nieuwe kalender werd voorgesteld.

UPDATE: Via de officiële kanalen kwam de Pro League inmiddels met een korte reactie na de beslissing van het BAS. 'De Pro League neemt kennis van de uitspraak van het BAS', schreef men. 'De Pro League zal reageren na de Raad van Bestuur van morgennamiddag.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws