'Charleroi haalt bezem door de kern, geen plaats voor drie spelers'

'Charleroi haalt bezem door de kern, geen plaats voor drie spelers'

21-06-2020 18:30
1

Charleroi hoopt na een sterk seizoen waarin het derde eindigde opnieuw te kunnen overtuigen. Het is al bezig met de kern voor volgend seizoen. Nicolas Penneteau kon het langer houden, maar het zal ook enkele spelers zien vertrekken.

Zo staat Nurio Furtona op het punt om de club te verlaten. Onder andere KAA Gent toont interesse in de linksachter. Volgens La Dernière Heure zullen er nog drie extra spelers Charleroi gaan verlaten.

De Waalse bron geeft aan dat Omid Noorafkan nog een jaar wordt uitgeleend aan de Iraanse topclub Sepahan FC. Die deal is bijna helemaal rond. De Iraanse club kon ook een aankoopoptie bedingen in het huurcontract. Naast Noorafkan keert ook Chris Bedia niet terug naar Charleroi. De spits werd uitgeleend aan het Franse Troyes, dat helemaal overtuigd is. Het wil de spits een extra seizoen huren en hoopt ook een aankoopoptie te kunnen bedingen.

De laatste speler die nog zal vertrekken is Valentin Baume. Voor de doelman is er geen plek meer bij Charleroi. Hij gaat enkele niveautjes lager voetballen bij Francs Borains.