Komt de grote droom van Frutos dan toch nog uit? Voorbeelden genoeg bij Anderlecht

Komt de grote droom van Frutos dan toch nog uit? Voorbeelden genoeg bij Anderlecht

17-06-2020 11:40
6

Nicolas Frutos maakt weer deel uit van RSC Anderlecht. De Argentijn, die zijn liefde voor paars-wit nooit onder stoelen of banken stak, gaat fungeren als assistent van Frank Vercauteren. Toch lijkt de grote droom van Frutos nu een stap dichter te komen, hoofdtrainer van Anderlecht worden.

Frutos nam bij Anderlecht al eens over na het ontslag van Rene Weiler. Dat werd geen groot succes. In een handvol matchen wilde Frutos zich enorm manifesteren, maar het kwam er niet uit. Uiteindelijk besloot Anderlecht om verder te gaan met Hein Vanhaezebrouck. Even later verdwijnt Frutos langs de Brusselse achterdeur.

Drie jaar later is de Reiger weer geland in Brussel. Naar eigen zeggen investeerde Frutos de voorbije jaren veel in zichzelf. Hij is ook altijd een 'mauve' gebleven. Nu moet hij de jonkies van Anderlecht helpen in hun ontwikkeling. Toch maakte Frutos er in het verleden geen geheim van om het ooit echt voor het zeggen te hebben bij paars-wit.

Van Dockx tot De Roeck
De voorbije jaren promoveerden heel wat assistenten bij Anderlecht. De lijst van mannen die eerst T2 waren en dan (tijdelijk) T1 werden is er. Onder meer Jean Dockx, Frank Vercauteren, Ariël Jacobs, Besnik Hasi, Karim Belhocine en Jonas De Roeck waren eerst T2 alvorens T1 te zijn. Met De Roeck heeft Anderlecht trouwens nog een tweede potentiële opvolger voor Vercauteren in eigen rangen lopen.

Voor alle duidelijkheid. Frutos ondertekende bij Anderlecht een contract voor onbepaalde duur. Aan de poten van Vercauteren zal hij niet zagen. Daarvoor is zijn liefde voor Anderlecht en zijn respect voor Vercauteren te groot, maar dromen is niet verboden.