KRC Genk verloor toptalent aan Anderlecht: Hadden een plan met hem

KRC Genk verloor toptalent aan Anderlecht: "Hadden een plan met hem"

16-06-2020 19:15
6

Anderlecht deed onlangs een opvallende transfer. Ilias Takidine komt over van KRC Genk. Kevin Van Dessel, die hem bij KRC Genk onder zijn hoede had, vindt dat duidelijk spijtig. 

Van Dessel werkte namelijk graag met de flankspeler. "Het is een echte nummer zeven: klein, dribbelvaardig, snel, wendbaar en met goeie voetjes. We hadden een plan met hem dat hem zou voorbereiden op een profcarrière. Het potentieel is er zeker, anders zouden we hem geen contract aanbieden. Maar hij heeft voor een ander verhaal gekozen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Bij Anderlecht laten ze hem nu meteen met de A-kern trainen. "In Anderlecht hebben ze zulke jongens natuurlijk graag, je kan Ilias vergelijken met Doku en Amuzu, ook kleine, wendbare buitenspelers. Hij moet nog wennen aan het volwassen voetbal, fysiek zijn er nog grote stappen te zetten. Dat zal hij alleen leren door minuten te krijgen. Hij is alleszins leergierig, er staat de juiste kop op, een echte liefhebber van het spelletje. Hij ziet de bal graag en houdt van de acties", besluit hij.