Standard stelt Montanier voor: “Stevig verdedigen en snel omschakelen”

Standard stelt Montanier voor: “Stevig verdedigen en snel omschakelen”

16-06-2020 16:44
5

Standard Luik heeft Philippe Montanier officieel voorgesteld aan de pers. De 55-jarige Fransman volgt Michel Preud’homme op als hoofdtrainer van de Rouches.

Montanier heeft een contract voor één jaar getekend met een prestatiegerichte optie die automatisch gelicht wordt als de Rouches zich komend seizoen plaatsen voor Play-Off 1. “Op mijn leeftijd zijn het sportieve project en het avontuur belangrijker dan het contract.  Boulogne ben ik destijds vijf jaar gebleven en daar had ik aanvankelijk maar een overeenkomst voor één seizoen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Standard sprak al een tijdje met de Fransman. “Het klopt dat er al meerdere weken voor de ondertekening contact was: we hebben vijf à a zes keer gesproken via Zoom en nadien ook nog telefonisch, om te kijken of ik compatibel was met het DNA van de club. Daar moet je immers altijd rekening mee houden. Standard is anders dan Lens en ook anders dan Real Sociedad.”

Speelstijl
Montanier heeft een duidelijke speelstijl voor ogen met Standard. “Afhankelijk van de omstandigheden zoek je een manier waarop je de club kan laten spelen. Ik ga uit van het principe dat de ploeg alles moet kunnen: stevig verdedigen en snel omschakelen naar de aanval.”

Defensieve organisatie is een belangrijk gegeven. “Dat laatste is natuurlijk niet al te moeilijk als je spelers hebt zoals Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé. Laat ons er hier van uitgaan dat defensieve organisatie belangrijk is. Efficiëntie is daarbij belangrijk: zowel voorin als achterin.”