Staf Waasland-Beveren krijgt verder vorm: 'Hayen krijgt vertrouweling van STVV'

Staf Waasland-Beveren krijgt verder vorm: 'Hayen krijgt vertrouweling van STVV'

13-06-2020 10:51
1

Of het in Eerste Klasse A dan wel Eerste Klasse B is, valt nog niet helemaal te zeggen, maar Nicky Hayen zal Waasland-Beveren het nieuwe seizoen in coachen. Dat kan de kersverse hoofdtrainer natuurlijk niet alleen. Patrick Van Kets zal hem alvast een handje komen helpen.

De nu 53-jarige Duffelaar staat volgens Het Nieuwsblad op het punt om een contract te tekenen op de Freethiel. Hoogstwaarschijnlijk komt hij op voorspraak van Hayen, want het duo kent elkaar van bij Sint-Truiden. Daar vervulde Van Kets al eens de rol van assistent-coach, aan de zijde van Ivan Leko. Nadien nam hij er de functie van jeugdcoördinator over.

Als speler maakte Van Kets eind jaren '80 en begin jaren '90 furore als aanvaller. Bij Royal Antwerp FC, Sint-Truiden en Beerschot bewees hij een neusje voor de goal te hebben. Dat leverde hem een transfer op naar het Franse Le Mans, waar Van Kets vier jaar lang uitblonk. Als vaste waarde trof hij er 53 keer raak. Na zijn hoogtepunt bolde de spits nog uit bij enkele mindere goden uit Frankrijk.

Nu gaat Van Kets dus voor de tweede keer in zijn carrière de uitdaging aan als T2. Op de Freethiel neemt hij eigenlijk de rol over van Dirk Geeraerd, een oude getrouwe nochtans. Het Beverse bestuur vond het echter tijd voor een frisse wind, wat bij Geeraerd in het verkeerde keelgat is geschoten.