Pro League zit vrijdag samen: 'Er zitten te veel gaten in het voorstel van Cercle'

Pro League zit vrijdag samen: 'Er zitten te veel gaten in het voorstel van Cercle'

08-06-2020 08:15
29

Cercle Brugge wil volgend seizoen het competitieformat alsnog gewijzigd zien. Groen-zwart mikt op twintig ploegen in 1A, zodat op die manier rechtszaken en een stopzetting van het nieuwe seizoen worden vermeden. Al vreest Bart Lagae van Het Nieuwsblad dat dit plan weinig kans tot slagen heeft.

Zo keren de kleine clubs zich stilaan tegen de G5, die ermee dreigden om TV-gelden en solidariteitsbijdragen in te perken. 'Zij zien nu pas in wat ze in ruil voor een handvol coronageld hebben gekregen. Een competitievorm waarbij ze nog altijd heel wat risico lopen om te degraderen, terwijl ze er amper tv-geld voor in de plaats krijgen', aldus Lagae. Toch lijkt een tweederdemeerderheid er niet meteen in te zitten voor Cercle Brugge.

‘Wat op het eerste gezicht op een ei van Columbus lijkt - meteen zou alle grond van de juridische klachten vervallen - is in werkelijkheid een moeilijk te realiseren plan. Een tweederdemeerderheid is nodig, maar dat kan alleen als alle kleine clubs min Charleroi plus Club Brugge aan hetzelfde zeel trekken. Om zoveel clubs te overtuigen, zitten er nog te veel gaten in het voorstel’, klinkt het.