'Ronaldo is de eerste voetballer ooit die de kaap van één miljard dollar bereikt'

'Ronaldo is de eerste voetballer ooit die de kaap van één miljard dollar bereikt'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 08:40za 06-06-2020 om 08:40

Niet Lionel Messi, maar Cristiano Ronaldo heeft als eerste voetballer ooit de magische grens van één miljard dollar (886 miljoen euro) aan inkomsten geslecht. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes berekend.

Ronaldo is pas de derde sporter die tijdens zijn actieve loopbaan de grens van één miljard dollar bereikt. Tiger Woods, die het in 2009 lukte vanwege zijn langdurige deal met Nike, en Floyd Mayweather (2017) gingen de Portugese ster van Juventus voor.

Ronaldo verdiende het afgelopen jaar 105 miljoen dollar bruto. Dat bedrag had hoger kunnen zijn als hij door de coronacrisis niet dertig procent van zijn salaris in Turijn had moeten inleveren. De 35-jarige aanvaller harkte in zijn zeventien jaar als voetballer in totaal 650 miljoen dollar (576 miljoen euro) aan salaris bij elkaar. Voor Messi, die drie jaar na zijn eeuwige rivaal debuteerde, staat de teller voorlopig op 605 miljoen dollar aan salaris (536 miljoen euro).

De voetbalsterren vullen hun inkomsten verder aan met commerciële deals. Op de meest recente ranglijst - de verdiensten van het afgelopen jaar - bekleedt Ronaldo achter Roger Federer (95,6 miljoen euro) de tweede plaats, met 94,4 miljoen euro aan inkomsten. Lionel Messi zakte naar plek drie met 93,5 miljoen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De eeuwige discussie: wie is de beste?

Cristiano Ronaldo
35%
Lionel Messi
65%
(55 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws