Louwagie pareert kritiek op KAA Gent: Dat is breekpunt geweest

Louwagie pareert kritiek op KAA Gent: "Dat is breekpunt geweest"

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 12:15vr 29-05-2020 om 12:15

De Algemene Vergadering van de Pro League heeft op 15 mei een beslissing genomen: het nieuwe seizoen wordt dan toch met zestien ploegen gespeeld. KAA Gent wilde naar verluidt geen competitie met achttien ploegen, maar dat is volgens Michel Louwagie onzin.

"KAA Gent staat al jaren voor een competitie van zestien teams, maar we zagen in dat een format van achttien clubs voor veel ploegen wenselijk was", vertelt Louwagie bij Sporza"We waren bereid om daar mee door te gaan, maar niet voor drie jaar. Dat is het breekpunt geweest."

Louwagie wilde een veel kortere termijn. "We wilden de stap zetten voor één jaar. Als de kleinere ploegen voorzichtiger waren geweest, dan denk ik dat een consensus mogelijk was. Maar ze zijn blijven doorduwen op drie jaar en daar is het op afgebroken."

Voorzitter Ivan De Witte vindt niet dat KAA Gent als dwarsligger gezien moet worden. "De stemming werd met 84 procent goedgekeurd. Dan moet je niet naar één persoon wijzen die de zaak beïnvloed heeft. Michel heeft het heel goed gedaan in de werkgroep en de Raad van Bestuur, maar zeggen dat hij bekwaam is om 84 procent bij elkaar te sprokkelen... Dat is ferm overdreven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws