Anderlecht-goudhaantje Doku bewierookt: Dan zal hij Hazard overstijgen

Anderlecht-goudhaantje Doku bewierookt: "Dan zal hij Hazard overstijgen"

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 09:00wo 27-05-2020 om 09:00

Jérémy Doku (net 18) wordt nu al een grote toekomst voorspeld als voetballer. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht wordt zelfs al vergeleken met Eden Hazard. Al moet Doku dat potentieel volgens zijn ex-trainers Hein Vanhaezebrouck en Bob Browaeys nog gaan uitbuiten.

Zo is het grote werkpunt van Doku zijn linkervoet, al wordt daar bij Anderlecht hard aan gewerkt. "Verdedigers weten nu dat ze zijn linker niet moeten afdekken, dat ze hem daar de voorzet mee mogen laten trappen. Mocht hij die linker perfectioneren, dan is hij helemaal in staat de top te bereiken. Dan zal hij Hazard qua potentieel zelfs overstijgen", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Zijn trap met links moet beter, ja. In het spel is er voor mij geen groot probleem. Dat zie je bij veel creatieve spelers, dat ze liever de actie maken met de binnen- en buitenkant van één voet. Dat is nu eenmaal simpeler voor de hersenen." Al kent Browaeys de grootste kwaliteit van Doku. "Zijn versnelling. Hij start graag vanuit stilstand, waardoor hij soms ook het spel vertraagt. Maar als hij dan de turbo aanzet, snelt hij je zo voorbij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Doku het grootste talent van Anderlecht?

(432 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws