Supporters geven doorslag bij keuze van Leko: Dat spreek me enorm aan

Supporters geven doorslag bij keuze van Leko: "Dat spreek me enorm aan"

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 20:40di 26-05-2020 om 20:40

Royal Antwerp FC heeft vorige week een akkoord bereikt met Ivan Leko. Hij wordt de opvolger van Laszlo Bölöni op de Bosuil. De Kroatische coach wordt donderdag samen met zijn technische staf voorgesteld, maar het clubkanaal van Antwerp gaf al een kort interview vrij waarin Leko zijn keuze voor de Great Old verklaart.

"Ik ben in 2009 naar Antwerpen verhuisde omdat het een leuke stad is. We voelen ons hier thuis en we zijn dicht bij de club. Iedereen supportert voor Antwerp. Het zijn niet zomaar fans, maar ze leven voor de club. Dat vind ik leuk. Dat spreekt me enorm aan. Voetbal is geen werk, het is een passie. Dat voel je hier enorm", aldus Leko.

"Ik heb het gevoel dat we goed bij elkaar passen. Ik heb veel respect voor deze club. Ik hou van karakter en traditie. Ik hou van de sfeer in het stadion. De afgelopen jaren ben ik hier drie of vier keer geweest en ik was hier graag. Dat geeft me een goed gevoel. Ik was hier nooit speler of trainer, maar ik voel me hier thuis. Ik heb echt het gevoel dat we goed bij elkaar passen."

De 42-jarige Leko komt met veel ambitie naar Antwerp. "Ik ben niet alleen naar hier gekomen omdat het leuk is om dicht bij huis te werken. Deze club is de voorbije drie jaren enorm gegroeid. Maar ik geloof echt dat dit nog niet het einde is. We zullen samen nog veel mooie dingen doen. Ik zal mijn uiterste best doen op elk vlak, zowel mentaal als technisch, om de club te helpen groeien", besloot Leko.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws