Pro League steunt Bayat na klacht Antwerp: 'Ze hebben zelf voor hem gestemd'

Pro League steunt Bayat na klacht Antwerp: 'Ze hebben zelf voor hem gestemd'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 17:02di 26-05-2020 om 17:02

Mehdi Bayat ligt bij enkele clubs stevig onder vuur. Bij de Pro League, de vereniging van Belgische profclubs, krijgt hij echter nog steun. In een persbericht werd die steun uitgesproken.

Verschillende belgische clubs stapten deze week naar de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om een klacht wegens machtsmisbruik neer te leggen. Waasland-Beveren, Virton, Antwerp en Roland Duchâtelet zijn niet tevreden met de dubbele rol van Mehdi Bayat, CEO bij Charleroi en voorzitter van de KBVB.

­De Pro League blijft wél achter Bayat staan. 'De Pro League merkt op dat tijdens de verkiezing van de voorzitter van de KBVB alle vertegenwoordigers van de Pro League in het Uitvoerend Comité, met inbegrip van de vice-voorzitter van de aanklagende partij (Antwerp, red.), voor de heer Mehdi Bayat gestemd hebben', schrijft men.

Belang van Belgisch voetbal
De kritiek dat hij enkel Charleroi helpt is volgens de Pro League dan ook onterecht. 'In de organen van de Pro League waar Mehdi Bayat lid van is, in het bijzonder in de Raad van Bestuur, heeft hij zich altijd geëngageerd voor het belang van het Belgische voetbal in het algemeen en het professionele voetbal in het bijzonder. Voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 15 mei verklaarde hij expliciet voorstander te zijn van de organisatie van de finale van de Beker van België voor de deadline van 3 augustus, ook al zou zijn club meer belang zou hebben bij een annulatie van de wedstrijd', klinkt het.

'Hij ging akkoord dat zijn club significant zal bijdragen aan het solidariteitsfonds (opgericht door deze Algemene Vergadering) indien Sporting de Charleroi zal deelnemen aan de groepsfase van de Europa League, waarbij de aanklagende partij één van de grootste begunstigden zou zijn van dit fonds. De Raad van Bestuur van de Pro League houdt er aan zijn steun aan Mehdi Bayat te benadrukken', besluit de Pro League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws