Praet verbreekt looprecord uit Container Cup en vloer Mignolet en Vanaken

Praet verbreekt looprecord uit Container Cup en vloer Mignolet en Vanaken

25-05-2020 21:42
13

Na Simon Mignolet en Hans Vanaken (allebei Club Brugge) was het maandag tijd aan een andere Rode Duivel om zijn uiterste best te doen in de Container Cup. Dennis Praet vervulde die missie met verve. In de totale tussenstand valt de Leuvenaar zelfs maar net naast het podium.

Praet stond na de eerste proef zelfs op kop van de (erg) voorlopige ranking, aangezien hij de scherpste tijd van alle deelnemers neerzette op de loopband. Hij onttroonde veldrijder Thibau Nys. Erg straf, als je weet dat ook bijvoorbeeld loopwonders Kevin en Dylan Borlée eerder al een poging waagden.

Ook in enkele latere disciplines liet Praet zijn sterke kanten bewonderen, onder meer in het golfen. Bij de fietsproef moest hij dan weer relatief veel tijd toegeven. Daardoor eindigde de middenvelder van Leicester City op een eindtijd van 9 minuten en 51 seconden, waarmee hij dus op een voorlopige vierde plek staat. Koploper is nog steeds Greg Van Avermaet.

Een bevredigende prestatie dus van Praet, zeker in vergelijking met collega-voetballers Mignolet en Vanaken. Die eerste deed het nog meer dan behoorlijk met een achtste plaats, maar Vanaken viel tegen. De Limburger staat nog maar net in de top-twintig.