Spaanse scheidsrechters onder vuur: 'Negentig procent is voor Real Madrid'

Spaanse scheidsrechters onder vuur: 'Negentig procent is voor Real Madrid'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 14:01vr 22-05-2020 om 14:01

Volgens Eduardo Itturalde González, voormalig scheidsrechter in de Spaanse Primera División, heeft negentig procent van de scheidsrechters een voorkeur voor Real Madrid. Zelf zegt hij een zwak te hebben voor Athletic Club de Bilbao.

Veel meer arbiters hebben een voorkeur voor Real Madrid dan voor Barcelona, zegt González bij Cadena Ser. "Negentig procent Real, tien procent Barcelona", zijn de duidelijke cijfers. "Zelf heb ik met allebei de ploegen niets. Ik ben er zelf één van Athletic Club de Bilbao en dat weet ook iedereen. Maar als je daar eerlijk over bent proberen ze je daarop aan te vallen."

Als scheidsrechter met een lichte voorkeur voor Athletic Club, was het voor González wel moeilijk om spits Aritz Aduriz te fluiten. De ervaren Bask maakte deze week bekend te zullen stoppen bij Bilbao. "Hij was geen statische spits, ze zoeken altijd de bal op", vertelt de arbiter. "En van een rustig persoon buiten het veld veranderde Aduriz in een brutaal persoon in het veld. Dan moet je kritisch kunnen blijven kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws