David is klaar voor een transfer: Tijd voor de volgende stap

David is klaar voor een transfer: "Tijd voor de volgende stap"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 10:55do 21-05-2020 om 10:55

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 11:55do 21-05-2020 om 11:55

Afgelopen week liep Jonathan David op het nippertje de topschuttertitel mis. Zijn torinstinct zal er echter niet onder lijden, net zoals de interesse van buitenlandse teams voor het goudhaantje van KAA Gent. Ook de spits zelf is klaar voor een nieuw avontuur.

Toch verbaast David zich over hoe snel zijn carrière evolueert. "Ik had altijd de ambitie om voor een topploeg te spelen. Maar dat ze nu al geïnteresseerd zijn in mij, is een beetje overweldigend", zei de nog altijd maar 20-jarige Canadees bij Sky Sports.

David zal er langzaam aan toch aan moeten wennen, want de topclubs staan te springen om hem in te lijven. "Ik ben er klaar voor", zegt hij. "Het is tijd voor de volgende stap. Als ik vertrek kan ik verder evolueren naar het potentieel dat ik in mij heb."

Duitsland?
Dan blijft de vraag: waar moet hij heen? "Ik denk dat de Bundesliga goed bij mij past. Het is gelijkaardig aan de Belgische competitie kijkend naar het tempo en de fysieke duels."

David scoorde dit seizoen achttien keer voor KAA Gent en deed daarmee even goed als Royal Antwerp FC-spits Dieumerci Mbokani. Die laatste werd wel officieel als topschutter gekroond omdat hij meer doelpunten op verplaatsing scoorde dan David.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws