“Voetbal staat voor zwaarste periode ooit, ondenkbaar te doen zonder Martinez

“Voetbal staat voor zwaarste periode ooit, ondenkbaar te doen zonder Martinez"

20-05-2020 12:15
12

Roberto Martinez blijft tot 2022 de bondscoach en de technische directeur van België. Bij de Belgische voetbalbond is men daar maar wat blij mee. Dat gaf CEO Peter Bossaert woensdag aan tijdens een persconferentie. 

"We zijn heel trots dat we zijn contract hebben kunnen verlengen, maar we zijn vooral blij. Blij, omdat we weten wat Martinez betekent voor het Belgische voetbal", stelt Bossaert.

"Natuurlijk is hij het meest bekend als zijn rol als bondscoach. Maar daarnaast is hij heel erg betrokken bij het Belgische voetbal. Dat is precies wat wij willen doen. Enerzijds scoren met onze Rode Duivels, en anderzijds ook oog hebben voor de toekomst en de volgende generatie."

De coronacrisis had an sich weinig invloed op de contractverlenging van Martinez. "We hadden altijd de intentie om met elkaar door te gaan. Maar er waren natuurlijk enkele praktische zaken die het moeilijk maakte. We moesten door het stopzetten onder meer eerst praten met de profclubs en de UEFA. Ook de rechterhand van Martinez, Jesse De Preter, had corona opgelopen. Dat zorgde voor een stukje vertraging."

Martinez blijft nog minstens twee toernooien de bondscoach van België. Bossaert had het niet anders gewild. "Sinds de corona uitbraak staat wel één ding vast. We krijgen de zwaarste sportieve uitdaging ooit. Alle kalenders schuiven op. Het was ondenkbaar, omdat zonder Roberto te doen. Martinez is een fantastisch coach. Met hem staan we al jaren onafgebroken op de nummer één van de wereldranglijst", besluit Bossaert.