Standard-fans kiezen een favoriete elf aller tijden: van Preud'homme tot Mbokani

Standard-fans kiezen een favoriete elf aller tijden: van Preud'homme tot Mbokani

18-05-2020 13:55
29

Nu het voetbal op haar gat ligt, kunnen de fans denken aan hun favoriete spelers die ze ooit voor hun club in actie zagen komen. De fans van Standard stelden bij La Dernière Heure hun ideale 'Legendes-elftal' samen.

Van de huidige kern haalde niemand het droomelftal. Al is er een soort van een uitzondering. Michel Preud'homme staat immers in het gekozen elftal tussen de palen. De huidige trainer van Standard stond bij de Rouches tijdens de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw onder de lat in Luik.

Preud'homme krijgt een viermansdefensie voor zich. Uiteraard staat Eric Gerets op de rechtsback. De Leeuw van Vlaanderen maakte de succesjaren van de Rouches in de jaren '80 van de vorige eeuw mee. Op de andere back staat Dante. Kleine kanttekening, de Braziliaan werd vaker gebruikt als centrale verdediger. Daniël Van Buyten en Andre Cruz zijn de andere namen in de achterhoede.

Op het middenveld staan drie mannen die deze eeuw Standard kleurden. Marouane Fellaini, Axel Witsel en Sérgio Conceição krijgen nog het gezelschap van een van de meest technische spelers ooit in Luik, de kleine, grote dribbelaar Simon Tahamata.

De aanval bestaat uit Roger Claessen en Dieumerci Mbokani. In 1958 debuteerde Claessen voor Standard. Pas tien jaar later zou hij Luik verlaten. Mbokani was samen met Witsel en Fellaini succesvol met Standard.

Raymond Goethals mag van de Standard-fans het droomelftal trainen.

Ben jij het eens met dit elftal of niet? Zet in de comments jouw favoriete elf van Standard ooit.