Pro League doet een geste: Elke club mag drie tegenstanders opgeven

Pro League doet een geste: "Elke club mag drie tegenstanders opgeven"

18-05-2020 11:30 Laatste update: 11:50
61

Het komende seizoen van de Jupiler Pro League zal waarschijnlijk achter gesloten deuren beginnen. Financieel scheelt dat een slok op een borrel. Elke Belgische club mag wel drie tegenstanders opgeven waartegen het niet zonder fans wil spelen.

"Elke ploeg zal me drie tegenstanders moeten doorgeven waar ze in augustus niet achter gesloten deuren tegen willen spelen", legt Van Branteghem uit bij Sudpresse. "Slechts twee van de drie doorgegeven tegenstanders zullen weerhouden worden. Sommigen spelen liever geen derby’s achter gesloten deuren, en niemand heeft natuurlijk zin om een lid van de G5 te moeten ontvangen zonder supporters. Maar op gegeven moment zal dat toch moeten."

De eerste speelronde zou plaatsvinden van 7 tot 9 augustus, een week na de bekerfinale. De Play-Offs zouden doorgaan van 1 tot 24 mei 2021, met de Europese barrage op 30 mei. Dat is uiteraard allemaal onder voorbehoud, want de Pro League moet groen licht krijgen van de Nationale Veiligheidsraad. Die besliste eerder al dat alle massa-evenementen verboden zijn tot 31 augustus, maar kan dat advies uiteraard verlengen.

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat gaf zondag aan om na augustus te spelen in stadions die voor één derde gevuld zijn. Viroloog Marc Van Ranst gaf al aan dat dit niet uitgesloten is.