Waasland-Beveren denkt na over rechtzaak: Het is kiezen tussen cholera en pest

Waasland-Beveren denkt na over rechtzaak: "Het is kiezen tussen cholera en pest"

17-05-2020 18:54
11

De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vrijdag beslist dat Waasland-Beveren volgend seizoen in 1B aan de bak moet. Een slag in het gezicht voor de club en voorzitter Dirk Huyck, die de degradatie helemaal niet zag aankomen. Er wordt nagedacht over een mogelijke rechtzaak.

"Ik hoop echt dat de club en zijn supporters kunnen rechtstaan en dat de mensen die ons in de afgrond geduwd hebben, ongelijk krijgen. We hopen ooit nog sportieve revanche te kunnen nemen", vertelde Huyck tijdens een interview met Het Laatste Nieuws.

Er wordt ondertussen al nagedacht over een mogelijke rechtzaak, maar dat wordt geen simpele opdracht. "We gaan eerst bezinnen, het verslag en onze rechten nalezen. Want die zijn ons wel degelijk ontnomen. Iedere club heeft bijvoorbeeld recht op een tussenkomst bij het missen van een thuismatch."

"Die krijgen wij ook niet als we tegen deze regeling durven ingaan. Het is kiezen tussen cholera en de pest. We staan vrij machteloos, dat is duidelijk gebleken. Het zal niet evident zijn om het aan te vechten. Maar we moeten deze club beschermen. Dat wordt wel een aartsmoeilijke opdracht", besloot Huyck.