Na vijftien maanden is Dimata terug: Hij is de beste transfer van Anderlecht

Na vijftien maanden is Dimata terug: "Hij is de beste transfer van Anderlecht"

17-05-2020 11:30 Laatste update: 11:33
32

Landry Dimata is een van de spelers die al maanden met blessures kampt. De spits had een kraakbeenblessure, zeer moeilijk te behandelen zo blijkt. Dimata zet nu toch stappen vooruit, dat zegt Alain Eliasy, Anderlechtwatcher voor Sport/Voetbalmagazine.

Al vijftien maanden horen we niets meer van Dimata. "Na een gesprek met Dimata en zijn entourage werd er immers besloten dat de club niet zou communiceren over de precieze aard van de blessure”, zegt Eliasy. "In dit specifieke geval heeft Anderlecht de wens van zijn speler gerespecteerd en werd het medische bulletin niet zomaar op straat gegooid."

Het eerste seizoen van Dimata was onmiddellijk een voltreffer. 13 doelpunten in 21 wedstrijden. Eliasy heeft geen grote zorgen over over de efficiëntie van de spits: "Als hij zijn torinstinct niet kwijt is geraakt tijdens zijn lange revalidatie, dan zal hij de komende maanden opnieuw zulke statistieken kunnen voorleggen."

Eliasy denkt dat Dimata dit seizoen wel eens de reddende engel zou kunnen zijn:"Roofe bewees vooral dat hij geen echte nummer negen is die een aanval alleen kan dragen en van de 19-jarige Colassin kan je niet verwachten dat hij Anderlecht volgend seizoen plots naar de play-offs zal trappen. Een derde spits is dus geen overbodige luxe en met Dimata realiseert Anderlecht eigenlijk zijn beste transfer. Hem verkopen zou op financieel vlak zelfmoord zijn, want dan maakt Anderlecht verlies."