'Man United ging niet in de fout door Lukaku te verkopen,  hij is geen elite'

'Man United ging niet in de fout door Lukaku te verkopen, hij is geen elite'

14-05-2020 20:08
19

Romelu Lukaku kan al terugblikken op een geweldig debuutseizoen bij Internazionale, waar hij heel wat mensen kon overtuigen. De Rode Duivel is ook nog in de running om topschutter van de Serie A te worden. Toch is niet iedereen helemaal overtuigd.

Lukaku wist dit seizoen al 23 keer voor Inter te scoren. In Italië blijft de spits maar overtuigen, waar hij bij Man Utd dat niet helemaal wist te doen. Volgens ESPN-analisten Steve Nicol (ex-speler van Liverpool) en Alejandro Moreno is Lukaku toch nog steeds geen absolute wereldtopper.

"Man United maakte geen fout door Lukaku te verkopen", zegt Nicol. "Er is een reden waarom Lukaku niet voor Barcelona of Real Madrid of Man City of Liverpool of PSG speelt. En die is: hij speelt niet op het allerhoogste niveau."

Nicol vindt Lukaku dan ook niet goed genoeg voor clubs zoals Real of PSG. "Toen raakte dat Lukaku verkocht ging worden, wilden die teams niks met hem te maken hebben. Als je voor zo’n clubs wil spelen, moet je een bepaald niveau halen. En Lukaku en Inter zitten een trapje lager, spijtig genoeg. Dat is gewoon de waarheid."

Dat vindt ook Moreno, die de mentaliteit van Lukaku laakt. "Toen het minder begon te gaan voor hem en de club, was zijn reactie dat United niet de juiste plek was voor hem. Het was altijd de verantwoordelijkheid van iemand anders. Nooit van hemzelf. Hij behoort niet tot de elite. Dat kan hij gewoon niet", klinkt het.