Van Gaal is op pensioen: Jammer dat ik Rode Duivels nooit gecoacht heb

Van Gaal is op pensioen: "Jammer dat ik Rode Duivels nooit gecoacht heb"

13-05-2020 13:58
10

Louis van Gaal is niet bang van een goed gesprek. Bij Het Nieuwsblad liet hij zich daarom uit over de huidige groep Rode Duivels. Van Gaal zelf had ook tweemaal de kans om bondscoach te worden. Toch werd hij het nooit. "Dat vind ik jammer."

Van Gaal werd naar eigen zeggen benaderd toen hij nog trainer was van AZ Alkmaar. "Maar de structuur van de Belgische bond was toen zoals de Nederlandse bond georganiseerd: 86 mensen die de beslissing daarover moeten nemen. Daar moest ik iedere keer uitleg aan geven. Dat werkt niet."

Wanneer van Gaal in 2016 de lakens uitdeelt bij Manchester United, klopt de KBVB weer aan. "Ik had het wel gekund, maar ik wilde eerst nog uitbetaald worden door Manchester United en ik wou mijn assistent vooruit sturen." Van Gaal had de kans om een gouden generatie op het veld te begeleiden. "Ik zag het potentieel."

Of hij het niet jammer vindt dat hij nooit bondscoach was van de Duivels? "Ik vind dat wel. Echt waar. Ik zag het wel zitten met die selectie van spelers", aldus de Nederlander.