WAUW! Genk verlengt kosteloos alle abonnementen van eigen fans tot de winterstop

WAUW! Genk verlengt kosteloos alle abonnementen van eigen fans tot de winterstop

13-05-2020 12:05 Laatste update: 12:10
144

KRC Genk heeft woensdag uitgepakt met een enorme geste richting haar trouwe fans. De landskampioen verlengt alle abonnementen kosteloos tot de winterstop. Dat laat Genk weten via de officiële kanalen.

Bij heel wat clubs is de abonnementenverkoop  voor volgend seizoen al begonnen. Bij Genk is dat niet het geval. Dat zal ook voorlopig niet nodig zijn, want de Limburgers verlengen alle abonnementen kosteloos tot de winterstop. 'We starten het nieuwe seizoen met meer dan 18.000 abonnees', deelt Genk trots mee.

Mogelijk nog langere verlenging
Het is nog niet zeker of Genk voor de winterstop zes thuiswedstrijden speelt, het equivalent van het aantal matchen dat het normaal dit seizoen nog in huis zou afwerken. Ook daar houdt de club rekening mee. 'Huidige abonnementen zullen minstens tot de winterstop – januari 2021, dus - blijven gelden. Als er tegen dan geen zes thuiswedstrijden voor publiek hebben plaatsgevonden, zal deze periode zelfs nog verlengd worden. Pas daarna zullen de huidige abonnementen verlopen.'

Ongepast om diep in de buidel te tasten
Genk weet heel goed waarom het nu met deze geste komt. 'De impact van de coronacrisis zullen we nog lang voelen. Het is afwachten wat de toekomst zal brengen, ook in het voetbal. Die onzekerheid speelt ongetwijfeld ook bij onze supporters. Het voelt een beetje ongepast om te schrijven over abonnementen. Daarom vraagt KRC Genk zijn huidige abonnees om nu niet diep in de buidel te tasten voor het komende seizoen', stelt Genk. 

In Genk maken ze nog geen haast met abonnementenverkoop voor volgend seizoen. De Limburgers kijken nog even de kat uit uit de boom. 'De verkoop van abonnementen voor de tweede seizoenshelft zal starten wanneer er meer duidelijkheid is.'