De promotie naar Eerste Klasse A wordt absoluut onze doelstelling

"De promotie naar Eerste Klasse A wordt absoluut onze doelstelling"

12-05-2020 10:45
10

Lommel heeft zich kunnen redden in Eerste Klasse B. Als nieuwe satellietclub van Manchester City kreeg het een licentie van het BAS. Vzw-voorzitter Paul Kerkhofs geeft aan dat het bewind van City heel wat gaat veranderen in Lommel.

"Drie weken is er in totaal onderhandeld", aldus Kerkhofs bij Het Nieuwsblad"Een moeizaam proces. Eén, omdat City Football Group niet over één nacht ijs gaat. Je krijgt te maken met een bataljon aan advocaten, die de hele club van boven tot onder doorlichten. Maar, twee, vooral door het gedoe met Udi (Shochatovitch, de vorige eigenaar, red.) en Rudi (Vandenput, medevennoot). De overname van hun aandelen liep niet van een leien dakje."

Uiteindelijk raakte de deal toch rond, maar de vraag is nu hoeveel er gaat veranderen aan de staf bij Lommel. "We zullen moeten bekijken of de nieuwe bazen samenwerking met hen zien zitten. Er is in ieder geval door geen enkele naam een streep getrokken. Ook niet door Peter Maes. Of die aan boord blijft als trainer, is ook een open vraag. Wij gaan alvast pleiten voor hem."

Manchester City wil alvast niet lang in 1B blijven. "Natuurlijk is het geen verrassing dat we in de toekomst de lat een stuk hoger gaan leggen dan tot nu toe het geval was. De promotie naar Eerste Klasse is absoluut de doelstelling. Maar er staat ook een limiet op de ambities. We mogen geen Europees voetbal afdwingen. Begrijpelijk, want dan komen we in het vaarwater van Manchester City."