Allijns pleit voor overgangsjaar: Geen Play-Offs en lichtere kalender

Allijns pleit voor overgangsjaar: "Geen Play-Offs en lichtere kalender"

10-05-2020 18:10
55

Momenteel is de start van de nieuwe competitie voorzien op 8 en 9 augustus. Een week daarvoor zou de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp plaatsvinden. De vraag is echter of dat allemaal wel realistisch is. Volgens Joseph ­Allijns, voorzitter van KV Kortrijk, alvast niet. Hij pleit voor een overgangsjaar. "

"Als je de competitie wil afwerken volgens de huidige formule is 8 augustus­ het laatst mogelijke moment om te starten", vertelde Allijns aan Het Nieuwsblad. "Maar dan mag er niet te veel mislopen. Het betekent bijvoorbeeld dat je bijna geen winterpauze hebt, want in het najaar moeten acht interlands worden afgehaspeld en worden er ook Europese bekerwedstrijden gespeeld. De voorbije winters waren zacht, maar wat als we met veel sneeuw- en ijzeldagen zitten? Je riskeert met de huidige formule van veertig speeldagen een overladen kalender te krijgen met veel blessures als gevolg."

"Ik pleit voor een uitzonderlijk overgangsjaar zonder play-offs en met een lichtere kalender", vervolgde de voorzitter van Kortrijk. "Volgens wat we nu horen zouden we misschien pas in oktober onder strikte voorwaarden voor publiek kunnen spelen. Als we op 8 augustus beginnen, zou elke ploeg vier of vijf thuiswedstrijden zonder publiek moeten spelen. Dat betekent voor Kortrijk een inkomstenverlies van ongeveer 1,5 miljoen euro. Als we een competitie met 18 of 20 ploegen afwerken zonder play-offs, kan je de competitiestart verleggen naar eind augustus. Zo red je inkomsten voor de clubs en kan de competitie serener verlopen", besloot Allijns.