'Anderlecht-coryfee Ladinsky (70) kruipt door het oog van de naald'

'Anderlecht-coryfee Ladinsky (70) kruipt door het oog van de naald'

08-05-2020 10:36 Laatste update: 10:55
7

Attila Ladinsky (70) is aan de dood ontsnapt. Eind april werd hij in het ziekenhuis van Boedapest opgenomen met hartproblemen. Na een lange strijd heeft hij de intensieve zorgen nu mogen verlaten.

Ladinsky werd ook in 2014 al naar het ziekenhuis gebracht met hartproblemen. Hij stopte sindsdien met roken en drinken, maar kreeg onlangs toch opnieuw last van zijn hart. Ook deze crisis heeft hij echter overleefd, meldt La Dernière Heure

Ladinsky, bijgenaamd 'de zigeuner', was in de jaren zeventig twee jaar een uitblinker bij Anderlecht. Hij vluchtte weg uit zijn thuisland Hongarije om via Feyenoord terecht te komen bij Anderlecht, waar hij in 1974 meteen topschutter werd met 22 doelpunten.

De Hongaarse superster hield echter te veel van het nachtleven en stond bekend als een kettingroker. Al na twee jaar verkocht Anderlecht hem daarom aan Sevilla. Later keerde hij nog terug naar België om één seizoen bij KV Kortrijk te spelen. Na zijn carrière baatte hij ook nog een restaurant uit in Brussel.