Misschien komt er nog iemand op het idee om de 30e speeldag af te werken

"Misschien komt er nog iemand op het idee om de 30e speeldag af te werken"

06-05-2020 13:57
16

De kans is groot dat woensdag het doek valt over de Jupiler Pro League. Maar kunnen de bekerfinale en de promotiematch alsnog gespeeld worden. Het is mogelijkheid, denkt Peter Vandenbempt hardop.

De Veiligheidsraad komt woensdag naar buiten met nieuws over wanneer er weet gevoetbald mag worden in ons land. De kans is groot dat er een streep getrokken wordt onder het huidige seizoen, maar er is een mogelijkheid dat Antwerp, Club Brugge, Oud-Heverlee Leuven en Beerschot nog in actie komen. "In het voetbal moeten de competities afgesloten zijn voor 3 augustus van de Europese bond", stelt Vandenbempt bij Sporza.

Een bekerfinale en een promotiematch zouden in principe kunnen in het weekend van 1 augustus. "Misschien wordt het dus de bekerfinale tussen Antwerp of Club Brugge of de promotiematch tussen Beerschot en Oud-Heverlee Leuven. Of misschien komt er nog iemand op het idee om de 30e speeldag af te werken. Dat zal niet gebeuren, vermoed ik, maar misschien had de Veiligheidsraad beter beslist om competities te verbieden tot 3 augustus."

Op 15 mei staat de Algemene Vergadering op het programma. Dan wordt beslist over het lot van de Jupiler Pro League en alles wat daarmee te maken heeft.