Gent voorstander van solidariteitsfonds: Maar niet instaan voor slecht beheer

Gent voorstander van solidariteitsfonds: "Maar niet instaan voor slecht beheer"

05-05-2020 14:00
35

RSC Anderlecht kwam onlangs met het idee om alle clubs een solidariteitsbijdrage te geven op basis van de Europese pot die onze clubs krijgen. Aanvankelijk leverde dat veel hoongelach op, maar onder meer KAA Gent is wel voorstander van een zogenaamd solidariteitsfonds.

De Buffalo's zijn alvast bereid om een deel van de Europese opbrengsten te verdelen onder alle eersteklassers. "Het is een moeilijke vraag, maar het standpunt van AA Gent is dat we finaal toch naar een solidariteit tussen clubs zullen moeten gaan", zei Gent-voorzitter Ivan De Witte in De Tribune.

"Onder welke voorwaarden en in welke formule, dat moeten we bekijken. Maar dat er een solidariteitsmechanisme op gang zal moeten komen binnen de Pro League, daar sta ik geweldig achter", gaat de Gent-voorzitter verder. Ook Sporting Charleroi is gewonnen voor dit voorstel.

Club Brugge is alvast géén voorstander van dit idee. Maar ook dat kadert De Witte enigszins. "Natuurlijk moet dat fonds geen slecht beheer opvangen. Ik geef Club Brugge gelijk als ze zeggen dat andere clubs niet moeten instaan voor slecht beheer."