Anderlecht officieel gescheiden van BNP Paribas: 'Andere opties bieden zich aan'

Anderlecht officieel gescheiden van BNP Paribas: 'Andere opties bieden zich aan'

04-05-2020 14:29
23

Het huwelijk tussen RSC Anderlecht en BNP Paribas is nu ook officieel voorbij. Na 39 jaar stopt de samenwerking tussen paars-wit en de sponsor. Volgens Anderlecht zijn er nu andere mogelijkheden voor de club. 

Sinds begin jaren '80 van de vorige eeuw was de bank onafgebroken een trouwe partner van Anderlecht. Als hoofdsponsor stond tussen 1981 en 1999 de grote G van de Generale Bank op het shirt van paars-wit. Later werd dat Fortis en nog later BNP Paribas. Vanaf volgend seizoen komt een einde aan die traditie.

"Wij zijn BNP Paribas Fortis zeer dankbaar voor de bijna 40 jaar unieke samenwerking. We kunnen samen terugblikken op vele mooie sportieve momenten. Omdat het management van de club en de bank altijd een open relatie hebben gehad, wisten we al langer dat BNP Paribas Fortis het partnership opnieuw wilde evalueren”, stelt Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt.

“Mede in het belang van de club hebben we samen voor snelle duidelijkheid gekozen, waardoor RSCA de kans kreeg andere partners te zoeken. We zijn onze hoofdsponsor daar enorm dankbaar voor.”

"Van Eetvelt denkt al aan de toekomst. “Nu bieden zich andere mogelijkheden aan voor de club. De gesprekken met de nieuwe partners zitten in een afrondende fase. Op het gepaste tijdstip zal RSCA daarover communiceren en zal blijken dat we absoluut gewapend zijn voor een mooie toekomst."