'Anderlecht, Genk en Antwerp willen samen 2,3 miljoen euro vangen'

'Anderlecht, Genk en Antwerp willen samen 2,3 miljoen euro vangen'

04-05-2020 07:22 Laatste update: 07:25
89

Anderlecht, KRC Genk en Antwerp willen samen 2,3 miljoen euro compensatie zien als het seizoen wordt afgesloten. Dat meldt La Dernière HeureEr ligt echter nog lang geen akkoord op tafel. Vooral Club Brugge ligt dwars.

De Pro League speelt al langer met het idee van een solidaritetsfonds en wil daarvoor 3,7 miljoen euro bij mekaar krijgen. Dat geld moet dan verdeeld worden onder alle benadeelde clubs, maar Anderlecht, KRC Genk en Antwerp vragen al meer dan de helft van dat geld. Voor de rest blijft er in dat scenario dus bitter weinig over.

Tot overmaat van ramp wilde de Pro League de 1,2 miljoen euro aan subsidies van de UEFA pompen in dat fonds. Dit geld is echter al elders besteed. KAA Gent en Sporting Charleroi zou al akkoord zijn met een zekere vorm van solidariteit. Voorlopig houdt Club Brugge, dat waarschijnlijk rechtstreeks naar de Champions League gaat, de vinger op de knip.

Vooral Antwerp wil heel graag dat er nog gespeeld wordt dit seizoen. In de bekerfinale zou het namelijk nog een rechtstreeks ticket voor de Europa League kunnen verdienen. Nu zou dat ticket naar Charleroi gaan.