D'Onofrio haalt uit naar Charleroi en co: Sommige clubs plegen een hold-up

D'Onofrio haalt uit naar Charleroi en co: "Sommige clubs plegen een hold-up"

02-05-2020 07:15 Laatste update: 07:17
33

Mehdi Bayat – naast voorzitter van de KBVB ook aan het roer bij Sporting Charleroi – vindt het egoïstisch dat clubs het seizoen alsnog willen uitspelen. Luciano D’Onofrio – sportief directeur bij Royal Antwerp FC – draait de rollen echter om. Hij vindt dat Bayat doelbewust op een stopzetting mikt, uit eigenbelang.

Zo wil Charleroi als derde in de stand zich verzekeren van een rechtstreeks Europa League-ticket. Antwerp, dat de bekerfinale tegen Club Brugge dreigt te moeten laten varen, kan dat ticket nog afsnoepen bij winst. "Er is maar één antwoord: sommige clubs proberen een hold-up te plegen. Het gaat niet om gezondheid, maar om financiële voordelen na de verdeling van de Europese tickets", aldus D’Onofrio in Het Nieuwsblad.

"Ik begrijp clubs als Genk, Anderlecht en Standard niet. Dat die niets zeggen, dat ze akkoord gaan met het stopzetten van de competitie. Ze konden zich nog kwalificeren voor Europees voetbal. Ik zou me zeer ongerust maken als supporter van Genk, Anderlecht of Standard. Als ik zie hoe hun bestuurders de kans op een Europees ticket zomaar uit handen geven", aldus de Antwerp-man.