AD: vervelend incident bij woning Van der Gijp, auto van VI-analist bestormd

AD: vervelend incident bij woning Van der Gijp, auto van VI-analist bestormd

01-05-2020 17:56
8

Het Algemeen Dagblad heeft opmerkelijk nieuws over René van der Gijp: de Nederlandse Veronica Inside-analist is maandag bij zijn woning belaagd door drie onbekende mannen. Zijn werkgever Talpa heeft tegenover het AD bevestigd dat de analist betrokken is geweest bij een incident.

Het incident vond maandagavond plaats, toen Van der Gijp na de uitzending van VI naar huis reed. Bij zijn woning in het Nederlandse Dordrecht werd zijn auto bestormd door drie mannen, die tevergeefs de ruiten van zijn auto probeerden te breken, meldt het AD. Van der Gijp kon wegrijden en wist aan zijn belagers te ontkomen. De analist schuift vrijdagavond 'gewoon' aan bij VI en zal daar verder ingaan op de gebeurtenissen.

Het politiekorps van Dordrecht heeft bevestigd dat er een melding is binnengekomen: in de buurt waar Van der Gijp woonachtig is, is een poging tot vernieling van een auto gedaan. Of het om Van der Gijp gaat, laat men echter in het midden.

De onlangs 59 jaar oud geworden analist was eerder al slachtoffer van een inbraak, die vermoedelijk ook plaatsvond tijdens een uitzending van VI. Daar reageerde hij uiterst laconiek op. "Wat denk je dat ze hebben laten staan? De Gouden Televizier-Ring!", liet hij toen weten. Volgens het AD zit de schrik er nu echter goed in bij Van der Gijp.