'David is de beste, Doku en De Ketelaere zijn de grootste talenten in de JPL'

'David is de beste, Doku en De Ketelaere zijn de grootste talenten in de JPL'

29-04-2020 18:03
16

De Jupiler Pro League staat erom bekend heel wat jong talent rond te hebben lopen. Dat zag ook Hein Vanhaezebrouck, die als 'scout' enkele spelers in de spotlights plaatst in Het Nieuwsblad.

Op de flanken zag hij bij Club Brugge en RSC Anderlecht elk één goudhaantje rondlopen. "Voorin kan ik niet om Krépin ­Diatta, veruit de beste offensieve speler van Club", klinkt het. "Dennis zou ik nooit aanraden, die mist overzicht, maar Diatta gaan we zeker in topcompetities aan het werk zien."

Ook bij Anderlecht zag hij een bijzonder goede flankspeler rondlopen. "Op links is Jérémy Doku iemand die altijd op je lijst staat, maar wanneer haal je hem? Hij is nog maar zeventien. Bij een club als Ajax zou hij sneller progressie maken dan bij Anderlecht, maar niet elke grote club is zo goed qua opleiding en omkadering. Belangrijk is waar hij naartoe gaat."

Voor Vanhaezebrouck is Doku dan ook een gigantisch talent. Net zoals een andere speler van Club Brugge. "Samen met Charles De Ketelaere van Club is hij het grootste Belgische talent op onze velden", klinkt het.

De beste speler
Drie grote talenten, maar de beste speler loopt niet rond bij Club Brugge of RSC Anderlecht. Volgens Vanhaezebrouck loopt die momenteel rond bij KAA Gent. "Jonathan David is een fenomeen. De beste speler in ons land", spaart Vanhaezebrouck de lof niet.

"Hij wordt sowieso de duurste uitgaande transfer van Gent. Alleen zonde van die corona. Voor 25 miljoen of meer zouden ze hem met plezier verkopen, maar wat als de sommen naar beneden gaan en er maar 15 miljoen wordt geboden? Dat zou voor Gent een slechte zaak zijn", klinkt het.