Vanhaezebrouck blikt terug op 'pennenzakdiscussie': Echt fan van Anderlecht

Vanhaezebrouck blikt terug op 'pennenzakdiscussie': "Echt fan van Anderlecht"

28-04-2020 19:49
10

Hein Vanhaezebrouck heeft zich nog eens uitgelaten over de pennenzak-discussie na zijn aanstelling bij RSC Anderlecht. De analist gaf toen aan dat hij al van jongs af aan fan was van RSC Anderlecht, al geloofde niet iedereen dat.

Vanhaezebrouck maakte, ondanks geruchten dat hij als kind fan was van Club Brugge, duidelijk dat hij in zijn jeugd vooral fan was van Anderlecht. Dat deed hij met zijn befaamde pennenzak-citaat. Bij Het Nieuwsblad kwam hij daar nog eens op terug.

"Ik kan bevestigen dat ik een paars-witte pennenzak had", lacht hij. "Ik ben iemand die nooit liegt. Ik was echt supporter van Anderlecht", aldus Vanhaezebrouck. "Dat is dan misschien wel een beetje verwaterd nadat ik zelf ben beginnen voetballen."

Club Brugge
Toch waren er geruchten dat Vanhaezebrouck fan was van Club Brugge. "Ik ben inderdaad enkele keren naar wedstrijden van Club Brugge gaan kijken. De wedstrijd tegen Dortmund (5-0) heb ik gezien. Ik ben ook naar Tottenham-Club Brugge gaan kijken. Maar dat waren vooral Europese wedstrijden."

"Ik had beter niets over mijn pennenzak gezegd", voegt Vanhaezebrouck er nog aan toe. "Dan zouden er heel veel discussies vermeden geweest zijn", besluit hij.