Bayat weinig hoopvol over herstart voetbal: Niet voor midden augustus

Bayat weinig hoopvol over herstart voetbal: "Niet voor midden augustus"

28-04-2020 15:55 Laatste update: 15:55
16

Wanneer kan de Belgische Jupiler Pro League hervatten? Het is een vraag die menig voetbalsupporter zich stelt. Volgens Mehdi Bayat, voorzitter van de Koninklijke Belgische voetbalbond en Sporting Charleroi, zal dat niet gebeuren voor augustus.

In Nederland werd de competitie al opgeschort. Ook Frankrijk lijkt dezelfde weg op te gaan. In België moet er nog een beslissing genomen worden, maar Bayat denkt niet dat de competitie nog zal afgewerkt worden. "Het profvoetbal is een contactsport, dus denk ik dat normale trainingen niet kunnen tot minstens acht juni, wanneer een derde fase begint", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Bayat, die ook uithaalde naar 'egoïstische clubs' die snel opnieuw willen voetballen, vreest dat we veel langer zullen moeten wachten. "Ik hoop dat we half juni genoeg testmogelijkheden hebben, maar ik betwijfel het. Ervan uitgaande dat we toch zouden kunnen testen en beginnen trainen, betekent dat dat de spelers op dat moment exact drie maanden geen match meer gespeeld hebben."

"Het oordeel van medici luidt dat als je minstens een maand stilligt, je zes à zeven weken moet voorbereiden. Ritme opdoen, conditie weer opbouwen. Bovendien moeten we nog steeds alle regels opvolgen die de overheid oplegt. Dan zie ik niet in hoe we voor augustus, of zelfs midden augustus, weer competitievoetbal zouden kunnen organiseren in ons land", besloot Bayat.