Club Brugge: 'Geen toeval dat Belgische clubs Europees worden uitgeschakeld'

Club Brugge: 'Geen toeval dat Belgische clubs Europees worden uitgeschakeld'

27-04-2020 11:00
55

Door de coronaperikelen en de onduidelijkheid omtrent een aantal profvoetballicenties, heerst er nog grote onduidelijkheid rond het format waarin volgend seizoen 1A wordt afgewerkt. De voorkeur van Club Brugge is duidelijk.

Zestien, achttien of twintig clubs. Dat zijn de opties die momenteel op tafel liggen om volgend seizoen van start te gaan in 1A. Het standpunt van Club Brugge is duidelijk, zij pleiten al jaren voor meer clubs in 1A, én geen play-offs.

"Wij willen al heel lang een reguliere competitie zonder play-offs", vertelt Vincent Mannaert in Het Nieuwsblad. Opvallend, volgens Mannaert zou het afschaffen van de play-offs de Belgische ploegen in Europa juist helpen.

"Het is geen toeval dat Anderlecht, Club en Genk in recente jaren alle drie uitgeschakeld werden in de kwartfinales van de Europa League", doelt hij op de overvolle kalender die de play-offs met zich meebrengen.

Toch ligt volgens de manager vooralsnog de focus op dit seizoen, en niet op het format van het volgende. "Er zijn te veel vraagtekens om nu daarover te speculeren, eerst moet er duidelijkheid komen over dit seizoen."