Hommeles in Nederland: 'Ajax ergert zich blauw aan beslissing KNVB'

Hommeles in Nederland: 'Ajax ergert zich blauw aan beslissing KNVB'

25-04-2020 11:00
7

Ajax heeft zich vrijdag blauw geërgerd aan de KNVB, schrijft Voetbal International. De directie vindt dat de bond te makkelijk leunt op de Amsterdamse club voor wat betreft het solidariteitsfonds. Ajax kreeg vrijdag een brief van de KNVB waarin een oproep werd gedaan aan de clubs.

De KNVB riep clubs die Europees voetbal gaan spelen nadrukkelijk op om een gedeelte van het geld dat zij daarmee verdienen af te staan aan alle andere betaaldvoetbalorganisaties, zo weet VI. De bond sprak van 'een zware morele verplichting'.

'Dit was een alinea in de brief van de KNVB vrijdag aan de clubs die in al het geweld wat er daarna plaatshad, een beetje ondersneeuwde. Niettemin zette die passage kwaad bloed bij Ajax, dat het 'schandalig' vond dat ook de bond eerst naar de club uit Amsterdam keek, zonder zelf te hebben gelobbyed in Den Haag bij de overheid', schrijft het weekblad.

Ajax kreeg vrijdag niet alleen te horen dat het geen kampioenschap mag vieren, maar KNVB-directeur Eric Gudde schijnt ook volledig voorbij te zijn gegaan aan het feit dat de club bereid is bij te dragen aan het solidariteitsfonds. Algemeen directeur Edwin van der Sar baalt ervan dat Gudde wél benadrukte dat AZ daartoe bereid is, maar dat Ajax, dat eerder al initiatief nam om miljoenen af te dragen, niet eens werd genoemd.

'Ajax wilde een eenmalig miljoenenbedrag in een noodfonds storten omdat clubs die problemen hebben met de liquiditeit dat nu nodig hebben en niet straks. Daar werd niet op gereageerd', schrijft VI. Ajax is not amused over de gang van zaken, maar dat weerhoudt de club er niet van om geld te stoppen in een solidariteitsfonds. De club wil echter wel zelf de grenzen bepalen.