Vertonghen denkt niet aan exotische transfer: Nationale ploeg is superbelangrijk

Vertonghen denkt niet aan exotische transfer: "Nationale ploeg is superbelangrijk"

22-04-2020 21:03
5

De coronacrisis heeft opmerkelijke gevolgen voor Jan Vertonghen. Er is nu immers meer interesse in de 33-jarige verdediger, wiens contract bij Tottenham Hotspur in juni afloopt. De Rode Duivel is echter niet zinnens om voor een exotische bestemming te kiezen. Hij wil op een hoog niveau blijven spelen, want de nationale ploeg is "superbelangrijk" voor hem.

Vertonghen zit net als iedereen al enkele weken thuis. Hij werd opgebeld door Play Sports Kot voor een gesprek, waarin hij dieper inging op zijn contractsituatie. "Op dit moment is het rustig. Sinds januari kan ik overal terecht. Tottenham is er natuurlijk nog altijd en er is serieuze interesse van verschillende clubs. Daar ben ik heel blij mee."

"Maar toen kwam de lockdown in Spanje en Italië. Daardoor is er veel onzekerheid ontstaan op de financiële markt en de transfermarkt. Gek genoeg heeft dat alleen maar positief gewerkt, want ik ben natuurlijk gratis en veel clubs hebben geen geld voor transfers. Op dat gebied is er dus meer interesse gekomen, maar ik wacht gewoon nog even af. Ik wil bij de juiste club tekenen, dat kan ook Tottenham zijn."

Vertonghen heeft voor zichzelf al uitgemaakt dat hij in Europa wil blijven voetballen. Een exotische bestemming is dus uitgesloten. "Ik wil nog een paar jaar op een goed niveau doorgaan. Als er een club komt met ambitie in de juiste competitie en ik kan me vinden in de contractduur, dan zal ik daar tekenen. Ik wil heel graag in Europa actief blijven, want de nationale ploeg is nog altijd superbelangrijk", besloot Vertonghen.