‘De Vries onvindbaar na neergang Lokeren, Van Damme gaat naar de rechtbank’

‘De Vries onvindbaar na neergang Lokeren, Van Damme gaat naar de rechtbank’

21-04-2020 10:00 Laatste update: 10:28
22

De neergang van Sporting Lokeren is finaal. Volgens Het Nieuwsblad gaat ook speler Jelle Van Damme voorzitter Louis De Vries voor de rechtbank dagen wegens bedrog en grove nalatigheid bij het faillissement van Lokeren.

Van Damme heeft nog honderdduizenden euro’s te goed en het is mogelijk dat enkele spelers ook juridische stappen zullen ondernemen. “Er was zelfs geen geld meer om een procedure te openen voor het BAS”, laat curator Vincent Verlaeckt weten.

“Als het faillissement vroeger was uitgesproken of als er bescherming tegen schuldeisers was gevraagd, was er meer mogelijk geweest. Nu zijn er geen activa meer om de schuldeisers terug te betalen. Enkele ballen en een grasmachine, dat is het zowat.”

Van Damme werd een tekenpremie van 250.000 euro (bovenop een eerste van 250.000 euro) beloofd en da verdediger sloeg een aanbieding van Zulte Waregem af om bij jeugdclub Lokeren te gaan spelen.

“Op het eerste gezicht is er sprake van grove nalatigheid en beloften die nooit zijn nagekomen door Louis de Vries”, aldus Van Dammes advocaat Omar Souidi. “Ik ga dit dossier prioritair behandelen via een burgerrechterlijke of strafrechterlijke procedure.”

De Vries
Inmiddels zou De Vries onvindbaar zijn. ‘Louis de Vries liet zich niet meer zien op Lokeren. Hij vroeg de video-analist om de slechte boodschap over te brengen aan de spelers. In een persmededeling bood hij zijn verontschuldigingen aan’, klinkt het.