Croonen over transferbeleid van KRC Genk: Nooit mijn persoonlijke voorkeur

Croonen over transferbeleid van KRC Genk: "Nooit mijn persoonlijke voorkeur"

18-04-2020 07:15
1

KRC Genk haalde de voorbije jaren tal van talenten naar de Jupiler Pro League. Spelers als Alejandro Pozuelo en Sander Berge maakten zich al snel onhoudbaar. Voorzitter Peter Croonen heeft zelf alvast een boon voor technisch vaardige voetballers.

Maar dat heeft geen invloed op het Genkse transferbeleid. "In het transferbeleid zal ik nooit mijn persoonlijke voorkeur laten gelden. Ik zal weliswaar het proces opvolgen - vullen we de juiste posities in, is er eensgezindheid, zijn alle kandidaten besproken... - en als er twijfel is tussen twee spelers zal ik wel vragen stellen, maar ik duw de sportieve mensen nooit in een bepaalde richting", aldus Croonen in Het Laatste Nieuws.

Croonen beseft dat flamboyante voetballers een aparte persoonlijkheid hebben. "Of de artiesten dan iets meer mogen van mij? Goh, als het eens tot een situatie komt waarbij op de vloer naar de voorzitter wordt gekeken, dan vind ik inderdaad dat een Pozuelo anders denkt dan Dewaest - artiesten hebben een handleiding waar je minstens moet bij stilstaan."