'Anderlecht kreeg meteen bezoek van politie op eerste trainingen'

'Anderlecht kreeg meteen bezoek van politie op eerste trainingen'

16-04-2020 18:44 Laatste update: 19:12
24

Anderlecht is maandagochtend opnieuw beginnen trainen. Dat zorgde voor heel wat kritiek van onder andere dokter Fabrice Cumps. Die kritiek heeft ook voor extra controle gezorgd.

Het gaat niet om gebruikelijke groepstrainingen bij Anderlecht. De spelers trainen in kleine groepjes, met respect voor social distancing. Anderlecht volgt daarmee het voorbeeld van verschillende Duitse clubs. Toch was er kritiek op Anderlecht, wat voor extra controle heeft gezorgd.

Zo meldt Belga dat Anderlecht donderdagochtend bezoek kreeg van Het Toezicht op het Welzijn op het Werk om te kijken of alle maatregelen wel worden nageleefd. Anderlecht kreeg na die controle ook positieve commentaar. "De maatregelen zijn correct opgevolgd", reageede Fabrizio Antioco, woordvoerder bij het Arbeidsauditoraat van Brussel.

"Anderlecht zette bovendien een plan op papier waar de club duidelijk uitlegt welke richtlijnen de spelers en technische staf krijgen. RSCA zal ons ook video's opsturen om de manier te laten zien waarop de spelers trainen, met zo min mogelijk fysiek contact. Er zijn onder meer lijnen op het veld getrokken om de social distancing te garanderen." Volgens Sport/Voetbalmagazine krijgt Anderlecht ook dagelijks controle van de politie om te bekijken of alles wel keurig verloopt.

De trainingen zijn voorlopig wel op vrijwillige basis, maar er werden toch al heel wat bekende gezichten gespot op Neerpede. Jérémy Doku, Elias Cobbaut, Nacer Chadli, Hendrik Van Crombrugge, Amir Murillo en Killian Sardella deden dat.