Zaakwaarnemer ontziet KNVB in Eredivisie-discussie: 'Die maken bonden doodsbang'

Zaakwaarnemer ontziet KNVB in Eredivisie-discussie: 'Die maken bonden doodsbang'

16-04-2020 09:44
3

Ook in Nederland gaat de discussie over de verderzetting van het seizoen verder. Zaakwaarnemer Rob Jansen is er stellig van overtuigd dat de bal deze lente en zomer niet meer gaat rollen. Ook niet in de competities waar extreme scenario's worden bedacht om tóch te gaan voetballen.

Zo wil Italië alle spelers begin mei testen en overweegt de Premier League de competitie met de spelers in quarantaine af te maken. Maar Jansen denkt desondanks niet dat de bal nog gaat rollen. "Dat lijkt mij niet. De Premier League wil spelers in quarantaine doen. Dan is er straks één schoonmaker die een speler besmet en kan de stekker er alsnog uit", zegt Jansen in het Algemeen Dagblad.

"Maar dat neemt niet weg dat de KNVB niets anders kan dan nu plannen ontwikkelen om verder te spelen", legt de zaakwaarnemer niet de schuld bij de Nederlandse bond. "De FIFA en de UEFA zijn daar schuldig aan. De schuldigen zitten weer eens boven in de kastelen. Die maken de bonden doodsbang met sancties. KNVB-directeur Eric Gudde heeft geen keuze. Hij moet dat wedstrijdschema voor juni en juli opstellen. Maar iedereen weet: we voetballen straks toch niet."

In Duitsland overweegt de bond nog altijd op 9 mei de Bundesliga te hervatten, al zal er tot zeker eind augustus geen publiek welkom zijn.