'Virton wil alle Belgische profclubs een licentie geven vanwege coronacrisis'

'Virton wil alle Belgische profclubs een licentie geven vanwege coronacrisis'

15-04-2020 07:45 Laatste update: 07:48
8

Excelsior Virton stapte, net als de zes andere profclubs die geen licentie kregen, naar het BAS. De club uit 1B wil zelfs dat zij allemaal een licentie voor volgend seizoen krijgen. Zij halen als reden aan: het coronavirus. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo vindt Virton het niet kunnen dat de Licentiecommissie in deze onzekere financiële tijden de dossier voor volgend seizoen beoordeeld kunnen worden. De vooropgestelde budgetten komen volgens de Luxemburgers bij tal van clubs al lang niet meer overeen met de realiteit. Zo is de impact van het coronavirus nog onduidelijk.

Concreet vraagt Virton dat elke profclub een licentie krijgt en zo voorlopig kan verder werken op profniveau. De club uit 1B haalde de mosterd in Oostenrijk, waar de uitreiking van de proflicenties werd uitgesteld tot wanneer de grootste storm is gaan liggen wat betreft het coronavirus. Tot op nader order mogen alle profclubs daar aan het nieuwe seizoen beginnen.

Op 23 april zal het BAS zich over deze zaak buigen. Verder trekt Virton ook nog steeds de regels van de Licentiecommissie in twijfel. Zo vinden zij het onbegrijpelijk dat RSC Anderlecht wél een licentie kreeg ondanks de invloed van Wouter Vandenhaute.