Martinez denkt graag terug aan Russische politieman: Elke morgen zagen we hem

Martinez denkt graag terug aan Russische politieman: "Elke morgen zagen we hem"

13-04-2020 14:10
1

De Belgische voetbalbond maakte van paasmaandag gebruik om een Q&A te houden met bondscoach Roberto Martinez. De sportieve baas van de Rode Duivels liet zich met plezier het grappigste moment uit zijn dienstverband bij de nationale ploeg ontvallen.

Voor dat moment moeten we terug naar het WK van 2018. "Ik wil wel een herinnering delen uit Rusland", steekt Martinez van wel. "We trainden er erg dicht bij ons hotel in Moskou. Er was een politieagent, zo'n typisch Russische politieagent. Zeer gedisciplineerd. Fantastisch begaan met zijn job. Hij moest een wegje afzetten in het midden van een bos. Er was in de verste verte geen verkeer te bespeuren."

"Elke keer als we naar de training reden, moest hij die weg blokkeren", gaat Martinez verder. "Hij stond daar zoveel uren. Uiteindelijk besloten we om samen op de foto te gaan met de hele ploeg, in onze bus. Hij wierp ons een glimlach toe, want zo doen ze dat in Rusland. Het was een echte, echte professional. Het was fantastisch om hem daar elke morgen te zien staan. We keken er zelfs naar uit in aanloop naar de training", besluit de bondscoach lachend.