UEFA-baas Ceferin krijgt kritiek: Dat was een criminele beslissing

UEFA-baas Ceferin krijgt kritiek: "Dat was een criminele beslissing"

12-04-2020 10:00
60

De baas van de UEFA, Aleksander Ceferin, heeft uit eigen land forse kritiek gekregen op zijn beslissingen rond het coronavirus, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Ceferin uitte vorige week zelf nog kritiek op de beslissingen van de Belgische voetbalbond.

Ceferin gaf de premier van Slovenië, zijn thuisland, kritiek omdat zijn aanpak 'te negatief zou zijn'.  “Natuurlijk mogen ze de situatie niet onderschatten, maar anderzijds moet je de burgers ook hoop en optimisme geven. De regering moet de bevolking op een positieve manier informeren in plaats van paniek te zaaien.", vertelde hij in het Sloveense Ekipa24. 

De premier pikte deze kritiek niet en antwoordde scherp met, op zijn beurt, kritiek op de aanpak van Ceferin. "Ceferin liet wedstrijden zoals Atalanta - Valencia gewoon doorgaan. Door die wedstrijden heeft het virus zich verspreid over gans Europa. Het was een onverantwoordelijke en ronduit criminele beslissing van Ceferin", reageerde de premier.

Ceferin had vorige week nog kritiek op de Belgische voetbalbond, die besloot de competitie te beëindigen. Ook in België zorgde die kritiek voor ongeloof. Intussen is Marc Van Ranst aangesteld tot adviseur van de UEFA voor de coronacrisis. Hij liet in ieder geval al weten de KBVB te steunen.