Anderlecht kreeg licentie, maar: Coucke moet zo snel mogelijk van die tribune af

Anderlecht kreeg licentie, maar: "Coucke moet zo snel mogelijk van die tribune af"

11-04-2020 08:15
16

RSC Anderlecht kreeg een licentie, maar het krijgt wel een driemaandelijkse budgetcontrole van de Licentiecommissie. Die moet de financiële beterschap zijn. Verder was de rol van Wouter Vandenhaute niet onbesproken, maar daar viel de commissie niet over. Ook Gert Verheyen niet.

Zo heeft Vandenhaute een eigen makelaarskantoor en treedt hij tegelijkertijd op als extern adviseur voor Anderlecht. Verheyen vindt dat echter vergezocht. "Op basis daarvan ontneem je toch geen licentie? In het geval Vandenhaute zou ik ze het voordeel van de twijfel geven", aldus de analist in Het Nieuwsblad.

De Licentiecommissie ging mee in die gedachtegang, want het nam genoegen met een schriftelijke verklaring van paars-wit. "Hij had een makelaarsbureau en erna kwam de vraag om Anderlecht te adviseren. Niet omgekeerd. Mocht hij eerder een rol van betekenis hebben gehad binnen Anderlecht, dan was hij misschien nooit met dat bureau begonnen."

Rol bij KV Oostende
Al moet Anderlecht, en meer bepaald voorzitter Marc Coucke, volgens Verheyen wel opletten. "Maar die tribune, daar moet Coucke wel zo rap mogelijk van af. Desnoods maakt hij verlies, maar het is voor hem én voor KVO beter dat het van de baan is. Al hebben ze hem wel kwaad gemaakt door die oorlog in de gazet te voeren."