'Inter kan Standard nog wat dieper een put duwen met transfer Vanheusden'

'Inter kan Standard nog wat dieper een put duwen met transfer Vanheusden'

09-04-2020 15:40 Laatste update: 18:20
14

Woensdag raakte bekend dat Standard Luik een van de zeven profclubs was die geen licentie kreeg voor volgend seizoen. Het krijgt wel nog de kans om in beroep te gaan tegen die beslissing bij het BAS. De reden voor het negatieve advies van de licentiecommissie zijn de hoge salarissen van enkele spelers, weet Sport/Footmagazine.

Standard heeft met Mehdi Carcela, Maxime Lestienne en Felipe Avenatti spelers in dienst met een riant salaris. Dat terwijl de Rouches nu al verschillende seizoenen op rij geen hoge ogen gooien. Zo blijkt dat Standard de poules van de Europa League moet halen om het eigen financieel dossier te kunnen handhaven. Geen evidente opgave nu het seizoen er lijkt op te zitten, Standard vijfde staat in het klassement en niet meer kan rekenen op Europees voetbal dankzij het bekertoernooi.

Als klap op de vuurpijl kocht Standard vorige zomer Zinho Vanheusden voor een recordbedrag van 11,7 miljoen euro bij Inter. De Italiaanse club zou Vanheusden naar verluidt terug overnemen voor vijftien miljoen euro, maar hierover werden enkel mondelinge afspraken gemaakt tussen beide clubs. Bij Standard vreest men nu al dat Inter zich niet aan die afspraak zal houden. Een volgende economische tegenvaller zou dan volgen.